جدید ترین اخبار موسیقی و سینما ایران و جهان

займ на карту срочно

محبوبترین مطالب از دیدگاه کاربران

همراهی موسیقی قاجار و موسیقی ارمنی

همراهی موسیقی قاجار و موسیقی ارمنی

اخبار موسیقی –  «گلنوش صالحی» – نوازندهٔ تار-، «آفرین نظری» – نوازندهٔ قانون- و «فیروزه رییس دانا» – نوازندهٔ کمانچه- در بخش استعداد جوان در فستیوال فورده در کشور نروژ به اجرای برنامه پرداختند. این سه نوازنده، هر سه فارغ التحصیلان هنرستان موسیقى و همچنین دارای مدارک کارشناسى از دانشگاه‌هاى تهران و هنر در رشته ى موسیقى هستند.

همراهی موسیقی قاجار و موسیقی ارمنی

هر سه ازه‌مان زمان هنرستان شروع به فعالیت جدى در موسیقی کرده‌اند و کنسرت‌هاى مختلفی در گروه‌های مختلف داشته‌اند، برای مثال دوئت‌هاى فرامرز پایور را ضبط کرده‌اند و در جشنواره هاى مختلف ایرانی و خارجی حضور داشته‌اند.
 این فستیوال در شهر فورده نروژ، یک فستیوال تابستانی است که هر سال برگراز می‌شود و دارای بخش‌های مختلف زیادی است. بخش world music این فستیوال که دارای یک بخش talent است و نوازندگان زیر ٢۵ سال در این قسمت با هم تشکیل یک گروه می‌دهند و همکاری می‌کنند، «گلنوش صالحی» در این باره می‌گوید: «امسال از سه کشور ارمنستان، ایران ونروژ با یکدیگر ترکیب شده بودند و از هر کشور سه نفر در گروه حضور داشتند که در ‌‌نهایت این نه نفر با هم یک کنسرت ۶٠ دقیقه‌ای اجرا کردند. رهبر گروه ما بیست سال پیش خودش درtalent show حضور داشته، یعنی در واقع این برنامه شروعی برای آیندهٔ موسیقیایی جوانان است که تجربهٔ همکاری با نوازنده‌های مختلف دنیا را پیدا می‌کنند. و همچنین در رده‌های سنی بالای ٢۵ سال کنسرت‌های بزرگ‌تر و حرفه‌ای‌تر برگزار می‌کنند.»

 «فریده رییس‌دانا» نیز دربارهٔ این برنامه توضیح می‌دهد: «فضای talent show در عین قوی بودن بسیار دوستانه و راحت بود و توانستیم در عرض یک هفته تمرین با ۶ نوازنده‌ای که از نظر کلامی هم زبان مشترک نداشتیم، یک اجرای ۶٠ دقیقه‌ای را بنوازیم. این نکته خیلی حائز اهمیت بود. سه نوازندهٔ ارمنی و سه نوازندهٔ نروژی بسیار عالی بودند و به راحتی توانستیم با هم هماهنگ شویم وشروع به تمرین کنیم. این اتفاق یک تجربهٔ بسیار عالی بود. در جلسهٔ اول معارفه داشتیم و هر کسی موسیقی خودش را اجرا کرد و بعد سعی کردیم فواصل همدیگر رو پیدا کنیم و خاصیت ساز‌هایمان را معرفی کردیم و در ‌‌نهایت به گروهای سه نفره تقسیم شدیم و در هر گروه یک ایرانی، یک ارمنی و یک نروژی با هم تمرین می‌کردند.»

این اجرا را می‌توان به نوعی پرفورمنس قلمداد کرد. ابتدا سه ایرانی اجرای سولو داشتند و ساز خود را معرفی کردند تا با موسیقی ایرانی آشنا شوند. بعد از آن اجرای تریو‌های نروژی و ارمنی انجام شد و به طبع آن‌ها هم موسیقی خود را معرفی کردند و بعد سه نفر از هر کشور با هم به اجرای برنامه پرداختند و در ‌‌نهایت همه با هم یک hollymusic را اجرا کردند.

 «آفرین نظری» دربارهٔ این اجرا می‌گوید: «در این اجرا آهنگسازی اتفاق نیفتاد و همنوازی‌های بین موسیقی‌های کشورهای مختلف انجام شد؛ مثلا ما قطعهٔ ارمنی‌ها را زدیم و ارمنی‌ها قطعهٔ ما و همینطور به طبع نروژی‌ها. ما ابتدا در یک برنامه تلویزیونی زنده اجرا داشتیم و تمام کسانی که در این فستیوال شرکت داشتند، هر کدام پنج دقیقه نواختند و ما هم به عنوان پروژه talentshow پنج دقیقهٔ آخر اجرای ۶٠ دقیقه‌ای که کل ٩ نفر بودیم را اجرا کردیم. در واقع این برنامه گزارشی از کل فستیوال بود. اجرای دیگر برای یک نشست خبری بود که دوباره‌‌ همان پنج دقیقه آخر اجرای دسته جمعی را اجرا کردیم. در فستیوال نیز اجراهای نیم ساعته‌امان را که در دستگاه چهارگاه و اصفهان بود، اجرا کردیم و بعد اجرای ۶٠ دقیقه‌ای ‌که از بخش‌های سولو و تریوهای ایرانی، ارمنی و نروژی به تنهایی و باهم (که بیشترین زمان تمرین برای این اجرای ۶٠ دقیقه‌ای بود). ما در این برنامه موسیقی قاجار را نواختیم و چند قطعهٔ متأخر از پایور، خالقی و علیزاده.»

او همچنین توضیح می‌دهد که در ابتدا یک قطعهٔ ارمنی یاد گرفتیم که‌‌ همان اجرای نهایی شد و این تجربهٔ بسیار جالبی بود که از موسیقی یک کشور دیگر که نزدیک به موسیقی کشورمان است را اجرا کردیم.

خبرنامه:
با عضویت در خبرنامه پاپ موزیک همیشه بروز باشید.
ایمیل خود را بدون www وارد کنید!

ارسال دیدگاه: