محمد صداقت ۴ سیم کاملا از درونم جوشیده است
اخبار موسیقی –عصر دیروز، مراسم رونمایی آلبوم «۴ سیم» به آهنگسازی محمد صداقت، با حضور فرشاد رمضانی و نیما جوان در موسسه سرنا برگزار و از امروز توسط موسسه «پخش جوان» در بازار موسیقی منتشر شد.
محمد صداقت ۴ سیم کاملا از درونم جوشیده است
محمد صداقت با نام هنری «دو میم» در این مراسم، آلبوم «۴ سیم» را برگرفته از شرایط و حال و هوای درونی خود توصیف میکند و درباره نحوه شکلگیری قطعات آلبوم میگوید: «یک مدت در شهرستان زندگی میکردم و به همین دلیل شرایط کار و حضور در کنار گروه ها را نداشتم. آن زمان ملودیهایی که از ذهنم تراوش میکرد را روی گیتار باس اجرا میکردم.» او معتقد است گیتار باس برای تنهایی افراد دلنشین است و زنگ صدایش عمیقا به دل انسان رسوخ میکند و برای همین نتیجه کار، آلبومی نشات گرفته از درونیاتش شد: «تمام قطعات این آلبوم دلی است که در شرایط سختی هم شکل گرفتند و در واقع بازتاب شرایط سخت آن مقطع از زندگی من هستند. بعد از مدتی تصمیم گرفتم ملودیهایی که ساختم را به صورت تدوین شده منتشر کنم که نتیجه آن آلبوم «۴ سیم» شد. من برای این آلبوم تمام ترکها را در ابتدا با گیتار باس به پایان رساندم و سپس سازهای دیگر در مرحله آخر به کار اضافه شدند.»
فرشاد رمضانی، نوازنده و آهنگساز پیشکسوت موسیقی که به عنوان یکی از سخنرانان در این مراسم حضور داشت در ابتدا به دلی بودن این اثر اشاره میکند و اینکه به همین دلیل نباید با دیگر آثار مقایسه شود بلکه بایستی به عنوان اثری کاملا مستقل آن را بررسی کرد. رمضانی که خود یکی از هنرمندان قدیمی در سبک و سیاق موسیقی راک است، درباره این نوع موسیقی میگوید: «اگر قرار است در ایران در حوزه موسیقی راک فعالیت کنیم، باید اثری از ایرانی بودن در آنها وجود داشته باشد. محمد صداقت هم به خوبی توانسته دو سبک مختلف را با یکدیگر ترکیب کند. نکته جالب درباره کار او این است که نیامده از سازهای سنتی به عنوان ساز محور استفاده کند بلکه از آنها به عنوان ابرازی برای ارائه موسیقی راک بهره برده که از نظر من یکی از نقاط قوت این آلبوم است. فکر میکنم محمد تمام سیبهایش را در یک سبد گذاشته که از نظر من اتفاق خوبی است.»
- فرشاد رمضانی: حسین علیزاده هنرمند موسیقی پراگرسیو راک است
این نوازنده گیتار باس در ادامه به مسیری که آلبوم محمد صداقت برای تبدیل شدن به یک آلبوم تلفیقی طی کرده اشاره میکند و میگوید: «متاسفانه ما اینجا نسبت به شناخت مود و ریتم ضعف داریم که اگر برای آنها تلاش شود، مطمئنا اتفاقات خیلی خوبی رخ خواهد داد. در آلبوم «۴ سیم» یکی از اتفاقات خوبی که افتاده این است که سازهای کوبهای توانستهاند تلفیق قرص و محکمی داشته باشند و جنس کار به خوبی از آب در بیاید نه اینکه بالاجبار تلفیق صورت بگیرد.»
رمضانی در ادامه به اندیشهای که هر موزیسین باید در مسیر کاری خود داشته باشد اشاره میکند و میگوید: «راک یک شیوه و طریقه است. وقتی کسی مدعی میشود که مردم سیدی و بلیتهای کنسرت من را میخرند، یک نوع نگاه عامیانه است که هنرمند به عنوان مشتری گوشت و مرغ به مخاطب نگاه میکند. اینجا است که تفکر معنا پیدا میکند و میتوان متوجه شد که آیا آن اثر یک راک با اصالت است یا خیر. نوازندگی کاملا به شعور هنرمند بازمیگردد و این شور و شعور است که باعث میشود، از صدای دو تار نواز ایرانی هم بتوان موسیقی راک شنید. از همین رو به نظر من در میان افرادی که در موسیقی سنتی فعالیت میکنند، آثار حسین علیزاده، پراگرسیو راک هستند که این اتفاق کاملا به شور و شعور او بازمیگردد.»
- رمضانی: نمیخواهند آلبومهای خاص، مخاطب عام پیدا کنند
آلبوم «۴ سیم» یک اثر اینسترومنتال (سازی) است که از تلفیق سازهای گیتار باس، درامز و سازهای کوبهای، دیجیریدو، کیبورد، دف و تمبک شکل گرفته است. صداقت درباره این نوع موسیقی و نوع برخورد مردم با موسیقی بیکلام میگوید: «معمولا در فرهنگ ما مردم وقتی با یک اثر هنری روبهرو میشوند، در برخورد اول سریعا میپرسند که این اثر چه میخواهد بگوید؟ متاسفانه زیباشناسی هنری در میان توده مردم جا نیفتاده تا به واسطه آن به این فکر کنند که در مواجهه با یک اثر هنری چه حسی به آنها دست میدهد. ما هم نباید به دلیل عدم وجود این عنصر مهم در جامعه، از آن فرار کنیم. ما نسل جوانی هستیم که میتوانیم تلاش کنیم تا این موضوع را در جامعه جا بیاندازیم.»
فرشاد رمضانی معتقد است اگر موسیقی نباشد، خواننده به تنهایی نمیتواند کاری انجام دهد و میگوید: «به قول رامین بهنا ما اصلا چیزی به اسم موسیقی بیکلام نداریم. موسیقی یا اینسترومنتال (سازی) است یا وکالایز (با کلام) و نباید فراموش کنیم که وکال در خدمت موسیقی قرار میگیرد. با ایجاد بستر مناسب که در مملکت ما این بستر رسانهها هستند، میتوان برای جا انداختن و ترویج این موسیقی تلاش کرد.»
رمضانی که مدتها آلبومش اجازه انتشار پیدا نکرده بود در ادامه به ممیزیها و سدی که برای انتشار برخی آثار وجود دارد اشاره میکند و میگوید: «این روزها کارهایی اجازه انتشار پیدا میکنند که پر از روزمرگی و بطالت هستند و مضامین اکثر آنها به خیانت آدمها به یکدیگر برمیگردد. اما آیا واقعا مردم ما به شنیدن چیزهایی جز این مضامین احتیاج ندارند؟! آلبوم خود من هشت سال پشت درهای ارشاد گیر کرده بود، به چه جرمی باید این اتفاق بیفتد؟ آیا هنر ما نباید برانگیزاننده باشد تا مردم ما به واسطه شنیدن آن به دنبال اندکی تحقیق و تفحس بروند؟»
او ادامه میدهد: «ما چنین سدهایی را پیشرو داریم. خود من چندین سال روی آلبومم وقت گذاشتهام اما هنوز نتوانستهام آن را روی صحنه ببرم. متاسفانه در اینجا جلوی شنیدن کارهای خاص را میگیرند چراکه آثار بیکیفیت خودشان روی دستشان باد میکند و به همین دلیل نمیخواهند آثار خاص، مخاطب عام پیدا کنند.»
- رضا یزدانی در ابتدای راه انتشارِ این آلبوم، مشوق من بود
تنظیمکننده این آلبوم میلاد عدل یعنی نوازنده و تنظیمکنندهای است که با رضا یزدانی همکاری میکند. دو میم هم در بخشی از آلبوم خود از رضا یزدانی تشکر کرده که درباره علت آن میگوید: «من در ابتدا تصمیم جدی برای انجام این کار نداشتم. اما وقتی پیش رضا یزدانی رفتم و چند ایده خود را مطرح کردم، من را تشویق کرد و گفت این اثر پتانسیل ضبط و انتشار دارد و این شد که من را به استودیو «آوای کوک» معرفی کرد.»
محمد صداقت (نوازنده گیتار باس)، محمد خرمینژاد (درامز و سازهای کوبهای)، علی سبزواری (دف)، میلاد فرهنمندیار (تنبک)، ژوبین عسکریه (دیجیریدو) و میلاد عدل (کیبورد) هنرمندانی هستند که در آلبوم «۴ سیم» که بر اساس ساز گیتار باس شکل گرفته و آهنگسازی شده، همکاری کردهاند و از امروز میتوانید این آلبوم را از فروشگاههای موسیقی تهیه یا از طریق سایت بیپتیونز به صورت قانونی دانلود کنید.