جدید ترین اخبار موسیقی و سینما ایران و جهان

займ на карту срочно

محبوبترین مطالب از دیدگاه کاربران

واکنش خانواده پاشایی به اظهارات اباذری

واکنش خانواده پاشایی به اظهارات اباذری

پاپ موزیک –  عموی مرحوم مرتضی پاشایی به نمایندگی از خانواده آن مرحوم، طی یادداشتی به اظهارات اخیر دکتر یوسف اباذری که در نشستی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، بیان شده بود، واکنش نشان داد. او البته نامی از اباذری نبرده اما شواهد و قرائن موجود در یادداشت نشان می‌دهد که واکنش او به اظهارات جنجالی این استاد دانشگاه بوده است.

واکنش خانواده پاشایی به اظهارات اباذری

منصور پاشایی نوشت: «درگذشت مرتضی پاشایی خواننده محبوب و مردمی پاپ و تشییع با شکوه و البته غیر قابل توصیف و انتظار وی چندی است که بازتاب وسیعی در جامعه داشته و منشاء نقدها و تحلیل‌های جامعه‌شناسان و اهالی نظر گردیده است.
اساسا نقد یک پدیده اجتماعی، نفیا و اثباتا امری مبارک است و باید از آن استقبال کرد و آن را منشاء خیر و برکات آتی دانست. لذا اینجانب به نمایندگی از خانواده پاشایی و به عنوان عضوی از جامعه دانشگاهی کشور از هرگونه نقد منصفانه استقبال نموده و هرگز به دنبال تقدیس و بزرگنمایی آن مرحوم نیستم.
لیکن اخیرا نقدی در یک جمع دانشگاهی مطرح شده که چه از نظر شکلی و ادبیات و چه از نظر ماهوی محل تامل و تاسف است و به ویژه آن که صاحب این نقد، جامعه شناس و دانشگاهی است. بنابراین لازم می دانم از باب تنویر افکار عمومی مطالبی را به اختصار عرضه نمایم.
منتقد مذکور در ابتدای سخنان خویش موسیقی پاپ را کلا و اساسا مبتذل معرفی می کند و در جای دیگری از سخنان خویش مدعی می گردد که این نوع موسیقی هیچ نسبتی با آرمانهای اول انقلاب ندارد.
مبتذل دانستن و زیر سوال بردن یک سبک موسیقی و هنر و یا تایید و تکریم آن مستلزم داشتن تخصص و دانش در خصوص موضوع است. ایشان خود اذعان می کند تخصصی در هنر و موسیقی ندارد و بر اساس نظرات دیگران گزاره های خویش را بنا نهاده است.
پس آیا بهتر نیست که نقد سطح هنری و اصالت و یا ابتذال موسیقی را به اهلش واگذاریم چنانکه فرموده اند: إِنَّ اللّهَ یَأْمُرُکُمْ أَن تُؤدُّواْ الأَمَانَاتِ إِلَی أَهْلِهَا وَإِذَا حَکَمْتُم بَیْنَ النَّاسِ أَن تَحْکُمُواْ بِالْعَدْلِ… یعنی خدا به شما فرمان می‏دهد که سپرده‏ها را به صاحبان آنها ردّ کنید و چون میان مردم داوری می‏کنید، به عدالت داوری کنید.
در باب ادبیات مطرح شده نکته قابل طرح این است که به فرض صحت ودرستی محتوای کلام، به قول ظریفی کلام حق، مشروط است به ادبیات و زمان مناسب. یعنی اگر کلامی با ادبیات نامناسب بیان گردید دیگر به حق نیز دانسته نمی شود.
شاید اندیشیده شود که ایشان از باب تلنگر به اجتماع خویش و در جهت اصلاح آن، این نوع ادبیات را بکار برده اند. در حالیکه هیچ کس نمی تواند و نباید حتی با دیدگاه و نیت مصلحانه به گروهی از مردم توهین و بی احترامی نموده و مع الاسف به آن افتخار نماید.
چنانکه نگارنده و خانواده آن مرحوم نیز علی رغم بی احترامی به عزیزمان، همچنین تازه شدن داغ دلمان، حتی با نیت مصلحانه و از باب نهی از منکر، بی احترامی و توهین به ایشان را حق خود نداسته و در شان خود و آن مرحوم نمی دانیم. آیا شایسته تر نیست که نقد خود را همراه با متانت و ادب مطرح کنیم؟
اما این اظهارات موجب شد که نقدی بر اینگونه اظهارات در جامعه از جمله منتقد محترم داشته باشیم، تا شاید اشاره ای باشد بر توقف این پدیده نابهنجار، یعنی شکستن حرمت دیگران در جامعه، و از سوی دیگر ترویجی برای باز کردن راه گفتگوی مشفقانه باشد.
به راستی چرا فکر می کنیم که همه باید همانند ما فکر کنند؟ چرا فکر می کنیم که همه باید با سلیقه ما هم رای باشند؟ چرا فکر می کنیم که اگر کسی مثل ما فکر نمی کند پس از ما نیست؟ چرا در برابر هر پدیده ای اینقدر خشن برخورد می شود؟ چرا اینقدر نسبت به هم بی مهر شده ایم؟ چرا عواطف و سبک ارتباطات انسانی یک جامعه شرقی یعنی جمع گرایی (Collectivism) را با سبک ارتباطات انسانی غربی فردگرایانه (Individualism) عوض کرده ایم؟
و سوال اساسی تر اینکه چرا به یک جوان تازه گذشته که به قول معروف هنوز آب کفنش خشک نشده اینگونه بی رحمانه تاخته و با بدترین و سخیف ترین کلمات از وی یاد می کنیم؟ آیا در هیچ جامعه ای سراغ داریم که به یک فردی که مورد استقبال میلیونها نفر از جوانان کشور است اینگونه توهین شود؟ چرا این همه خشونت و توهین؟ چرا این همه ناسزا گویی به ملت؟
اگر سیره پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) و خوی و خلق مهربان آن حضرت در برخورد با افراد جامعه آن زمان در جزیره العرب را معیار خود قرار دهیم و اگر فرمان خداوند متعال به آن حضرت را ملاک ارزیابی رفتار خود در جامعه بدانیم که فرمود: فَبِما رَحْمَهٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنْتَ فَظّاً غَلِیظَ القَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ؛ یعنی: ‘خداوند با رحمت خویش تو را با مردم مهربان و خوشخو گرداند و اگر تندخو و سخت دل بودی، مردم از پیرامون تو پراکنده می ‏شدند’، پس چگونه بپذیریم که اینگونه نقد ها در مواجهه با مسائل اجتماعی صحیح است؟
اشکال دیگری که در شیوه نقد جامعه شناختی منتقد محترم مشاهده می شود این است که ایشان علیرغم اصول و مبانی پذیرفته شده علمی در حوزه نقد و تحلیل، همانند یک فرد غیر علمی برخورد نموده اند.
همه افراد فرهیخته علمی می دانند که نقد و تحلیل یک پدیده یا می بایست بصورت قیاسی و از روی تئوری های پذیرفته شده در یک پارادایم علمی بوده، و یا به روش استقرایی و مشاهده، با روش های کمی و یا با روش های کیفی و مستند به شواهد و قرائن پژوهشی باشد.
یک محقق فرضیه ای را ساخته و تلاش می کند تا با استفاده از تئوری های موجود و یا شواهد و دلائل کافی آن فرضیه را اثبات کند. در واقع یک فرضیه علمی حدس هوشمندانه محقق است، اما ایشان فرضیه ای را ساخته که آن فرضیه اولا به جای اینکه یک حدس هوشمندانه باشد، یک ظن و گمان شکاکانه است. ثانیا این فرضیه مستند به هیچ یک از شواهد و قرائن پژوهشی نمی باشد و آن فرضیه تبدیل به یک قضاوت بی اساس شده است.
حدس و گمان ایشان از اینجا ناشی می شود که تصور می کنند حاکمیت می خواهد تا با بزرگ جلوه دادن بعضی از هنرمندان و ورزشکاران از جامعه سیاست زدایی کند. اولا باید عرض کنم که بنده در مقامی نیستم که بخواهم از سوی دولتمردان به ایشان پاسخ دهم و این به عهده خود متولیان امور است.
اما بنده از مرتضی پاشایی دفاع می کنم و باید عرض کنم که وی در طول حیات کوتاه خود به هیچ وجه وارد عرصه سیاست نشد و ابزار دست هیچ کس و هیچ گروهی قرار نگرفت.
فقط به عنوان یک مصداق عرض می کنم که وقتی مرتضی هنوز به شهرت این چنین نرسیده بود، بعضی از دوستانش به وی پیشنهاد کردند که با توجه به صبغه مذهبی جامعه، اگر ترانه ای در وصف برخی مقدسات بخواند، ممکن است به سرعت پیشرفت نماید، اما آن مرحوم در پاسخ گفت که به هیچ وجه نمی خواهد از مقدسات به عنوان ابزار و نردبان ترقی استفاده کند.
آیا ما می توانیم با عنوان نقد علمی، اخلاق و اعتقادات مان را فراموش کنیم؟ خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثیراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ… (سوره حجرات آیه ۱۲) یعنی: ای کسانی که ایمان آورده‏اید از بسیاری از گمانها بپرهیزید، چرا که بعضی از گمانها گناه است….
امیدوارم که خداوند متعال همه ما را به نور هدایت رهنمون فرماید، و بنده با توجه به شناختی که از مرتضای عزیزم دارم، مطمئن هستم که روح بزرگ ایشان برای همه مردم ایران آرزوی توفیق و سعادت داشته و برای منتقد محترم نیز طلب مغفرت خواهد نمود.»

خبرنامه:
با عضویت در خبرنامه پاپ موزیک همیشه بروز باشید.
ایمیل خود را بدون www وارد کنید!
Marziye می گويد: پاسخ دادن

واى عمو بخدا من حرفاى اون اقا رو خوندم خیلى عصبانى شدم دمت گرم عاااااااااااااااااااالى جوابشو دادى

TINA می گويد: پاسخ دادن

اره واقعا…نمیدونم چجوری ب عنوان دکتررررررر قبولش دارن!!!!!!این حتی عقلش از عادی ترین مردمم کمتره!!!

حامد می گويد: پاسخ دادن

موافقم …

مجتبی می گويد: پاسخ دادن

سلام به همه دوستان.متاسفانه تومملکت ما رواج پیدا کرده که هر ناشناسی که عقده شناس شدن دارد بدون حفظ هیچ حرمت و احترامی به نظر و افکار و اعمال دیگران تاخته تا شاید نامی آشنا در جامعه پیدا کند.این آقای به ظاهر محترم و تحصیلکرده هم از همان افراد هست که دنبال نام و نشان است.آخه یکی نیست بگه بی انصاف چطور از روی آگاهی این چنین حرفهای گستاخانه ای زده .به افتخار پاشایی عزیز .دوستدارت طرفداران میلیونی تو.به کوری چشم دشمنان و منتقدان عقده ای

الهه می گويد: پاسخ دادن

آفرین خیلی خوب جوابشو دادید واقعا بد صحبت کرده ب

الف می گويد: پاسخ دادن

ای کاش ما ایرانیا قدرت شنیدن نقدر را داشتیم.شاید لحن جالبی برای انتقاد خود نداشتند.اما اقای دکتر بیراه نگفتند

نگار می گويد: پاسخ دادن

نقد موضوع بدی نیست, نقد درست رو باید شنید, ولی ایشون نه تنها طرز بیان حرفشون درست نبوده بلکه بطن حرفشونم پرت و پلا بوده! موسیقی پاپ رو کلا گفتن مبتذله دیگه چی میشه گفت؟؟ ینی اینهمه آدم که براش اینقدر ناراحت شدن همه مبتذل گوش کنن؟؟ ینی این تعداد توانایی تشخیص موسیقی موسیقی خوب رو از مبتذل ندارند؟؟ جالبه واقعا!

سپیده می گويد: پاسخ دادن

از آقای پاشایی سپاسگزاریم جواب عالی بهشون دادن.امیدوارم آقای اباذری آدم بشه

حامد می گويد: پاسخ دادن

درود بر مرتضی پاشایی و روحش شاد
من نمیفهمم چرا یه عده موج سوار که پاش بیفته خرو با پالونش میبلعن ، اومدن واسه ما صاحب نظر شدن …
مرتضی یه خاننده بود ، تیپ و ذاتشم مثه هم بود ، یقشم که دکمه نداشت تا زیر حلقش ببنده …
انقدر موضوعاتو پیچیده نکنید !
منم ضد انقلاب نیستم ! عاشق وطن ، رهبر کشورم و ملت ایرانم !
شما احمقای انسان نما هستید که دید یک ملتو گند زدید توش …
وگرنه ما بهترین ملت بهترین کشور و بهترین رهبرو داریم …

شاید بگید چ ربطی داره ! اما اینارو گفتم که بدونید منی که انقلابیم و نمازمم قضا نمیشه ، مرتضی رو دوست داشته و دااااااارم ….

مجتبی می گويد: پاسخ دادن

به کوری چشم همه ناعدلان زنده باد پاشایی

فرزانه می گويد: پاسخ دادن

واقعا خیلی بده که اظهار نظر یک جامعه شناس خودمحور را بعنوان تبیین
اصلی پدیدۀ مرتضی پاشایی قبول کنیم. اینگونه افراد شاید به قول خودشان جامعه شناسان ماهری باشند ولی چیزی به جز رفتار ظاهری را تبیین نکردند و هیچ شناختی از رفتارهای نسل جوان ایران امروز در چاردیواریهایی که در آن وقت می گذارنند ندارند. این عالمان با تکیه بر خودمیان بینی و تحمیل عقاید
نسل خودشان به نسل جوانان امروزی سعی در بی ارزش جلوه دادن این پدیده و البته بر داشتن باری از دوش خود هستند.
ایران دیگه اون ایرانی که اظهار نظرهای یک فرد را فقط به صرف جایگاهش قبول کنن نیست… ماشااله میلیونها تحصیل کرده داره که خودشون زشت را از زیبا تشخیص میدن و نیت پشت پردۀ رفتار و گفتار چنین به اصطلاح استادانی را درک میکنن… به امید ایرانی زیباتر و استادانی واقعی تر….
با تشکر از عموجان و دیگر ملت فهیم ایران زمین…

زهرا(انجمن)zahra-s می گويد: پاسخ دادن

این آقای منتقد انگار تو باغ نی تا حالا کجا بوده ک ب تشییع یک نفر اون هم کسی ک مشهور و محبوب بوده گیر داده نکنه این آقا یادشون رفته ک تو دین ما تشییع کردن یک مسلمان ثواب هم داره مضحکو مسخره حرفای ایشونه نه کاری ک مردم ایران کردن آقای منتقد طوری زندگی کن ک ۴نفربعد مرگت یادت افتادن برات صلوات و فاتحه بفرستن و واسه آرامش روحت دعا کنن همون طور ک ما وقتی مرتضی عزیزو از دست دادیم این کارو تا ب امروز ادامه دادیم و یادش رو تا ابد زنده نگه میداریم
لازمه یادآور ی شعر از سعدی بشم ک تو کتاب فارسی هممون بود و باهاش آشنایی داریم
سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز مرده آن است ک نامش ب نکویی نبرند
آقای منتقد شما بهتر نگران این روز باشی و کاری کنی ک شامل وصف شعر سعدی باشی

tala می گويد: پاسخ دادن

امروز یکی از استادام داشت اظهارات اباذری رو تایید میکرد… قسم میخورم که اگه این استادم بمیره اصلا تو مراسمی که براش برپا بشه شرکت نمیکنم.. فوق العاده آدم مستکبریه.. حالا ببینید کیا مثل خود اباذری هستن و چه ویژگی های شخصیتی ای دارن که ازش حمایت میکنن…. خدا بهشون درکی بده که بتونن به غیر از خودشون به کسانی دیگه خصوصا نسل جوان هم کمی فکر کنن… واقعا براشون متاسفم که با این طرز تفکرشون میخوان با نسل جوون هم سر و کله بزنن…

فرناز می گويد: پاسخ دادن

امروز یکی از استادام داشت اظهارات اباذری رو تایید میکرد… قسم میخورم که اگه این استادم بمیره اصلا تو مراسمی که براش برپا بشه شرکت نمیکنم.. فوق العاده آدم مستکبریه.. حالا ببینید کیا مثل خود اباذری هستن و چه ویژگی های شخصیتی ای دارن که ازش حمایت میکنن…. خدا بهشون درکی بده که بتونن به غیر از خودشون به کسانی دیگه خصوصا نسل جوان هم کمی فکر کنن… واقعا براشون متاسفم که با این طرز تفکرشون میخوان با نسل جوون هم سر و کله بزنن…

ارسال دیدگاه: